accountant zzp en mkb

Ontdek de voordelen van een accountant voor zzp

Als zzp’er komt er veel op u af, u bent zelf verantwoordelijk voor onder meer het binnenhalen van nieuw werk, de communicatie met klanten, het sturen van offertes, de facturatie en de belastingaangifte. En dan moet het werk nog gedaan worden. Hierdoor is het heel begrijpelijk dat u af en toe het overzicht kwijtraakt en er te weinig tijd is voor alle administratieve taken. Het inschakelen van een accountant kan daarom voor u als zzp’er een hele verademing zijn. Hiermee heeft u de zekerheid dat de administratie klopt en uw facturen en aangiftes op tijd verstuurd worden.

De kosten van een accountant

Natuurlijk probeert u als zzp’er de kosten zoveel mogelijk te beperken en zit u niet te wachten op de extra uitgaven voor een accountant. Maar vergis u niet: de kosten voor het niet op orde hebben van uw facturatie of het te laat indienen van belastingaangiften kunnen ook behoorlijk oplopen. Bovendien kunt u de tijd die u niet besteedt aan alle administratieve taken gebruiken om nieuwe opdrachten binnen te halen en heeft u meer tijd om werk uit te voeren waardoor er extra inkomsten binnenkomen. De kosten voor een account heeft u als zpp’er dus zo terugverdiend.

De voordelen van een accountant voor zzp’ers

Het grootste voordeel van een account is voor zpp’ers zonder twijfel dat u de zekerheid heeft dat uw administratie klopt. Door een ervaren boekhouder in te schakelen weet u zeker dat uw administratie voldoet aan alle eisen en actueel gehouden wordt. Maar er zijn meer voordelen:

 • Tijdbesparing – We noemden het al eerder. Het inschakelen van een accountant betekent voor u als zzp’er dat u zich de tijd die u nodig heeft voor het uitvoeren van administratieve taken bespaart en kunt besteden aan het ondernemen zelf.
 • Inzicht in de financiën – Wij houden uw financiën overzichtelijk en up-to-date zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. Via ons online boekhoudpakket heeft u 24/7 inzicht in al uw cijfers.
 • Extra kosten voorkomen – Door uw administratie actueel te houden voorkomt u extra kosten voor bijvoorbeeld boetes voor het te laat doen van aangiften. Ook uw facturen worden op tijd verstuurd zodat u geen inkomsten misloopt.
 • Persoonlijk advies – Een accountant neemt zzp’ers niet alleen werk uit handen. Wij staan u ook bij met persoonlijk advies. Als uw boekhouder hebben wij inzicht in uw situatie en kunnen wij u vertellen waar u op moet letten en hoe u kosten kunt besparen.

Dienstverlening op maat

Een account biedt verschillende diensten aan voor zzp’ers. Vaak kunt u ervoor kiezen om niet alleen een volledig pakket af te nemen, maar heeft u ook de mogelijkheden om u te laten ondersteunen waar u dat het meest nodig heeft. Ook bij MKB Boekhouders bieden wij zzp’ers ondersteuning op maat aan. U beslist zelf waar u onze hulp het beste kunt gebruiken en welke diensten u bij ons afneemt.

Een overzicht van al onze diensten:

 • belastingadvies
 • fiscale aangiften
 • afhandeling bezwaarschriften en uitstelregelingen
 • jaarrekening opstellen
 • tussentijdse rapportage
 • facturatie
 • startersbegeleiding
 • ondernemingsplan maken

Online boekhoudpakket

Onze zakelijke klanten krijgen toegang tot een online boekhoudpakket, gebaseerd op geavanceerde software. Aan deze software is ook een handige app gekoppeld waarmee u met uw smartphone of tablet facturen en bonnen indient. Dit biedt u de mogelijkheid om overal en altijd documenten aan te leveren en in te zien en geeft u realtime inzicht in uw financiële situatie. Uw administratie is inzichtelijk, gestructureerd en veilig opgeborgen in de cloud.

Vrijblijvende kennismaking

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u persoonlijk kennismaken? Vul het formulier in om direct een afspraak te maken of dien een terugbelverzoek in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij ontvangen u dan graag op een van onze locaties in Amstelveen, Amsterdam of Diemen waar wij al uw vragen beantwoorden en u meer kunnen vertellen over onze dienstverlening als accountant voor zzp.

 

×