Jaarrekening

MKB Boekhouders

Jaarrekening opmaken

Als u een bv, nv of een coöperatie heeft, dan moet u elk jaar een jaarrekening opsturen naar de Kamer van Koophandel. Dit is een overzicht van uw financiële situatie zoals deze in het vorige boekjaar is vastgelegd. Wij weten precies welk type verslagen u voor uw bedrijf moet inleveren (fiscaal, bedrijfseconomisch, controleverklaring, jaarverslag) en wat daar verplicht in moet komen staan. We noteren de balans, de winst- en verliesrekening en de toelichting.

Wilt u teruggebeld worden?

Vul uw gegevens in

Wat is een jaarrekening precies?

Met uitzondering van ZZP’ers, moet iedere bedrijfseigenaar een jaarrekening opsturen naar de Kamer van Koophandel. Dit moet jaarlijks gedaan worden en de inhoud van de jaarrekening wordt bepaald door de omvang van uw bedrijf. Grotere bedrijven moeten bijvoorbeeld meer en andere informatie inleveren dan kleinere bedrijven. De inhoud van een jaarrekening moet altijd een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting bevatten. Deze jaarrekeningen worden beschikbaar gesteld door de Kamer van Koophandel tegen betaling. U kunt de jaarrekening van elke onderneming opvragen, om te zien of deze financieel gezond is.

Wat doen wij voor u?

Wij zetten voor u de juiste jaarrekening op die aansluit bij de omvang van uw onderneming. We maken onderscheid tussen twee verschillende rapporten, namelijk de fiscale jaarrekening en de bedrijfseconomische jaarrekening. De tweede optie geeft een specifieker beeld van de financiële situatie van uw bedrijf en de fiscale jaarrekening is een veel simpeler rapport. Wij zorgen ervoor dat uw jaarrekening op tijd wordt ingeleverd en voldoet aan de eisen die gelden voor uw soort bedrijf. Zo voorkomt u boetes en complicaties bij de Belastingdienst.

Contact opnemen

Heeft u behoefte aan een ervaren boekhouder die voor u klaar staat? Dan is MKB Boekhouders een administratiekantoor waar u op kunt vertrouwen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op, zodat we onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van jaarrekeningen ook voor u in gaan zetten.

×