Een ZZP Boekhouder helpt u ondernemer te zijn


De boekhouding, niet elke ZZP’er is er even bedreven in. Dan is het fijn als u dit kunt uitbesteden bij een gespecialiseerde zzp boekhouder zoals MKB Boekhouders. Wij zijn zeer ervaren in het verzorgen van alle boekhoudkundige zaken voor MKB en ZZP en weten precies wat er nodig is om uw administratie op orde te krijgen én te houden. Zo houd u meer tijd over om te doen waar u goed in bent en zorgen wij ervoor dat u altijd inzicht heeft in uw financiële situatie.

Ervaren ZZP boekhouder


Als ervaren ZZP boekhouder nemen wij u de zorg voor uw financiële administratie uit handen. Dat doen wij voor ZZP’ers die de grip op hun boekhouding kwijt zijn, maar ook voor startende ondernemers die wel een duwtje in de goede richting kunnen gebruiken. Wij gaan graag met u in gesprek om te inventariseren waar u behoefte aan heeft en stellen samen met u een plan voor u op. We brengen uw huidige administratie op orde of helpen u bij het opzetten van een goede bedrijfsadministratie.

De diensten die wij naar wens en behoefte aan ZZP’ers leveren zijn o.a.:

 • een complete en overzichtelijke verwerking van uw financiële administratie.
 • btw-aangifte (omzetbelasting), aangifte inkomstenbelasting en/of aanvragen beschikking voorlopige teruggave.
 • fiscaal advies.
 • tussentijdse– en jaarrapportages.
 • opstellen ondernemingsplan.
 • startersbegeleiding.
 • winst- en verliesrekening opstellen.


Uw ZZP boekhouding altijd op orde


Als zelfstandige zonder personeel bent u in principe natuurlijk zelf verantwoordelijk voor zowel acquisitie, planning, uitvoering en de administratie. In veel gevallen is vooral het stukje boekhouding bij ZZP’ers datgene dat, vanwege een gebrek aan tijd, te weinig aandacht krijgt. Terwijl het juist zo belangrijk is dat uw financiële administratie klopt en dat uw facturen op tijd de deur uit gaan. Met onze hulp kost het u weinig moeite om uw financiële administratie op orde te houden en kunt u zich blijven focussen op uw onderneming.


Hoe werkt een boekhouder ZZP?


Het in de arm nemen van een boekhouder is voor zelfstandigen altijd een overweging tussen de kosten voor een ZZP boekhouder en de tijd die het u zelf kost om alles bij te houden. Daarbij kunt u ook nog eventuele boetes door het te laat indienen van aangiftes en gemiste inkomsten door het niet uitsturen van facturen meenemen in uw overweging. Zo beschouwd is de kans groot dat u de kosten voor een boekhouder eenvoudig terugverdient. Bij ons kunt u de volledige administratie uitbesteden, maar ook gedeeltelijk uitbesteden is mogelijk. U bepaalt dan zelf welke zaken wij voor u oppakken en welke u zelf blijft doen. Onze specialisten ondersteunen u daar waar het echt nodig is.

Voordelen van een online boekhoudpakket


Op basis van geavanceerde software hebben wij online boekhoudpakketten voor ZZP’ers en MKB-bedrijven ingericht. Dit biedt u de volgende grote voordelen:

 • Uw administratie wordt snel en accuraat verwerkt en is altijd actueel.
 • Uw aangiftes worden snel afgehandeld.
 • Geen reiskosten.
 • Nauwelijks papierwerk.

Via onze software heeft u altijd inzage in uw eigen boekhouding en heeft u toegang tot alle cijfers en documenten. Bovendien kunt u gebruikmaken van een app waarmee u heel eenvoudig en veilig via uw smartphone of tablet facturen en bonnen indient.

Waarom kiezen voor MKB Boekhouders als ZZP’er?


Als u als ZZP’er besluit een boekhouder in de arm te nemen staat u nog voor een andere belangrijke keuze: aan welke boekhouder vertrouwt u uw financiële administratie toe? Wij geven u enkele redenen waarom MKB Boekhouders een goede keuze is voor u als ZZP’er:

 • Aan u de keuze – wilt u uw boekhouding geheel of gedeeltelijk uitbesteden? De keuze is aan u. Wij zijn flexibel in onze dienstverlening en ondersteunen u waar u dat het meest nodig heeft.
 • Persoonlijk advies – Iedere onderneming én ondernemer is uniek. Daarom zit u niet te wachten op algemene tips en adviezen. Uw ZZP boekhouder heeft oog voor uw persoonlijke situatie en geeft advies waar u echt iets aan heeft.
 • Vast contactpersoon – Bij MKB Boekhouders heeft u altijd een eigen adviseur die uw onderneming kent en klaarstaat om al uw vragen te beantwoorden.
 • Online boekhouden – Via ons online boekhoudpakket heeft u altijd inzage in uw actuele cijfers en levert u online uw facturen, bonnen en documenten aan. De online omgeving is uiteraard goed beveiligd en volledig afgeschermd voor toegang van buitenaf.


Ook voor de startende zzp’er


Net begonnen als zelfstandige en nog geen idee wat er administratief gezien allemaal op u afkomt en van u verwacht wordt? Onze ZZP boekhouder wijst u als startende ondernemer graag de juiste weg. Wij zorgen ervoor dat uw administratie op de juiste manier wordt ingericht, wijzen u op specifieke zzp aftrekposten en ondersteunen u graag bij alle andere financiële zaken die er als startende ondernemer op u afkomen.


Wat kost een zzp boekhouder?


Natuurlijk probeert u als ZZP’er de kosten voor uw onderneming zo laag mogelijk te houden. Toch is het een verstandige beslissing om een ZZP boekhouder in te schakelen voor uw financiële administratie. Niet alleen bespaart u zichzelf hiermee een hoop stress, tijd en kopzorgen. Ook weet u op deze manier zeker dat u geen financiële voordelen misloopt, uw facturen correct worden verzonden en opgevolgd en uw belastingaangiftes op tijd worden ingediend. Bovendien is het ook nog eens zo dat u de BTW die u betaalt voor onze dienstverlening mag worden afgetrokken. De kosten voor een ZZP boekhouder zijn dus eigenlijk zo terugverdient!

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

 

×